De verbouwing - Zeilklipper Zeewolf

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Toen we het schip kochten, was de indeling precies andersom. De entree was via een wenteltrap naar het dagverblijf in het voorste ruim. Daarachter bevond zich een afgesloten keuken en douches en toiletten. Achter het waterdichte schot waren de hutten met daarin 32 slaapplaatsen, allen stapelbedden. Direct was onze gedachte om deze indeling te wisselen, zodat een groter dagverblijf zou ontstaan. Vermindering van het aantal slaapplaatsen resulteerde in luxere hutten. 

In januari 2017 is het schip op de werf gezet en konden we het onderwaterschip goed aanpakken. Hier en daar moest dit verstevigd worden en zijn ook spanten en de fundatie van de masten vervangen. Vanaf deze goede basis konden we weer op gaan bouwen. Het ruim werd onder hoge druk uitgespoten en daarna geconserveerd. Daarna werd de vloer erin gelegd, een 4 cm dikke azobĂ© vloer. Helaas zou dit later voor problemen gaan zorgen, maar dat wisten we toen nog niet. 

Inmiddels is het 2018 geworden en werd op een zonnige zondag het oude dagverblijf met behulp van vrienden gesloopt. Nu was het schip volledig ontdaan van haar oude indeling. Ook in dit voorste ruim werden spanten vervangen en daarna werd dit uitgespoten en geconserveerd. Oude kerkbanken werden aangekocht voor de gewenste uitstraling van het schip. Zelfs een piano mocht niet ontbreken!

De romp en gangboorden werden gestraald en opnieuw in de lak gezet. In een week tijd hadden we een compleet ander schip. Wat een verschil maakt dat! 

Inmiddels bleek dat de vloer die gelegd was, niet aan onze eisen voldeed. De houten delen waren ten opzichte van elkaar te veel gaan wijken. Besloten werd om deze vloer eruit te halen en daar iets nieuws in te leggen. Een lastige keuze, want de vloer moest de uitstraling van echt hout hebben, moest tegen een stootje kunnen en tegelijkertijd ook bestand zijn tegen de temperatuurswisselingen. Wij denken dat het ons goed gelukt is om de juiste vloer te kiezen. 

Om een lang verhaal kort te maken kijkt u naar onderstaande foto's die de verbouwing goed weergeven. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu