Geschiedenis - Zeilklipper Zeewolf

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Het schip werd in 1902 in Leiderdorp gebouwd als sleepschip en droeg de naam "Vertrouwen".

Volgens onderstaand krantenartikel heeft het schip in 1909 succesvol meegewerkt bij de invasie in NormandiĆ«. 
Eerlijkheidshalve moeten wij bekennen dat wij hier nog wat vraagtekens bij hebben en dit dus verder aan het onderzoeken zijn. Mocht u informatie hierover hebben en die met ons willen delen, heel graag. 


En recenter heeft het schip nog meer avonturen beleefd. In 1990 is het schip in handen van een man met een zeilschool. Kapitein op het schip is Willem Merk, ook wel Kapitein Iglo genoemd. Willem Endstra benadert hem of hij in is voor een transport uit Marokko, in samenwerking met Johan V. In de zomer van 1990 gaat hij met het schip naar Marokko om een lading drugs te smokkelen. De drugs worden verstopt in de kiel. Om precies te zijn: in het compartiment voor de watertank. Ze worden gepakt en het schip wordt in beslag genomen. Het volledige verhaal staat beschreven in een boek van Peter R. De Vries, "Alleen huilebalken hebben spijt". 

Toen wij het schip eind 2016 kochtten, had het al jaren als charterschip rondgevaren. Helaas voldeed het lang niet meer aan de eisen waaraan de schepen tegenwoordig moeten voldoen. Wij besloten het schip van de sloop te redden en het volledig opnieuw op te bouwen. Ruim twee jaar later zal het schip weer in de vaart genomen worden. 
Het interieur werd gesloopt, het casco werd verstevigd en platen werden vervangen waar nodig en de tuigage werd aangepast. 
Met als eindresultaat een schitterend schip vol verhalen. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu